Најбоље идеје и брендови воде српску привреду

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су 14. пут признања најуспешнијим домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној свечаности акције „Најбоље из Србије 2019“.

Под слоганом овогодишње акције „Идеја нас води“ награђено је 30 брендова у 21 категорији.

„Наградили смо најбоље домаће фирме, производе и произвођаче, препознате као брендове који са успехом представљају Србију и које треба подржати и промовисати. Награђене компаније велики су покретачи српске привреде, извозници и запошљавају велики број људи", рекао је Мирољуб Алексић, потпреседник Привредне коморе Србије.

За признање „Најбоље из Србије 2019“ такмичило се скоро 270 брендова, највише од почетка акције 2004. године, а 70 одсто више него 2018.

Награда „Најбоље из Србије“ озбиљна је подршка Привредне коморе Србије и Владе Србије домаћим компанијама, које представљају нашу земљу не само на домаћем и регионалном већ и на светском тржишту, нагласио је Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. 

Најбољи робни бренд у категорији хране је јетрена паштета CARNEX, а корпоративни КОНЦЕРН БАМБИ, АД Пожаревац. ЗАЈЕЧАРСКО ПИВО је најбољи робни бренд у категорији пића, а NECTAR корпоративни.

У категорији хемије признање је додељено бренду DUEL, АЛФА-ПЛАМ производи најбоље производе за кућу и трајна потрошна добра, а НИС АД Нови Сад најбољи је у категорији производна добра и пословне услуге. 

У категоријама најбоља мала и средња и најбоља велика услужна предузећа лауреати су VEGA IT SOURCING и ПТП ДИС ДОО, а најбољи мали/средњи и велики извозник су ФПМ AГРОМЕХАНИКА и ГОРЕЊЕ ГРУПА.

ФЕРДИНАНД КНЕДЛЕ су најбољи локални бренд, СЛАТКОТЕКА је награђена као најуспешнији стартап, док је EKO STEP PELLET најуспешнију у увођењу новог бренда. 

Награђени бренд са заштићеним географским пореклом је LIFE SELECTION ARILJSKA MALINA, EXTREME INTIMO је најбољи модни бренд, Међународни витешки фестивал JUST OUT је најбоља туристичка манифестација која промовише Србију. 

КРАЉЕВИ ЧАРДАЦИ СПА су најбољи хотел у Србији, а ЗОРНИЋА КУЋА најбољи „мали“ туристички смештај. 

Пратећи процесе дигитализације домаће привреде, развој интернета и онлајн пословања, први пут је изабран најбољи бренд у онлајн окружењу, а то је ЛАГУНА, Београд. Са циљем подршке развоју нових и перспективних брендова уведена је и нова робна категорија „Брендови у успону” у оквиру које је препознато 10 брендова који би убудуће могли да конкуришу најбољим брендовима у Србији и окружењу – RIBELLA HUMUS, GREEN GARDEN, ТРИ МОРАВЕ, КАФЕТЕРИЈА, АА АРОНИЈА, ЗЛАТО У ТЕГЛИ, E-PRIME ELEKTRIČNI BICIKLI, ДОГМА, МОЈЕ ГНЕЗДО, KOLY SOCKS

У име награђених учесницима свечаности обратила се Станка Пејановић, извршна потпредседница компаније Горење груп која је истакла да је успех бити најбољи, а највећи трајати на тржишту. 

Критеријуми за избор најбољих дефинисани су посебном методологијом, a обухватају тржишно финансијске критеријуме, гласове стручне јавности, чланова жирија и  потрошача. 

У саставу жирија акције „Најбоље из Србије 2019“ били су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства привреде, Привредне коморе Србије и истакнути стручњаци из света маркетинга, комуникација и медија, заштите потрошача.

Лауреати добијају плакету акције, право коришћења знака „Најбоље из Србије 2019“ у промотивним кампањама, као и континуирану промоцију. 

 

Гласајте

У Акцији Најбоље из Србије пресудан је глас потрошача. Део поена потрошачи дају кроз куповину производа и услуга (што се види кроз финансијске и тржишне параметре), а други део путем директног гласања до 31. маја 2019. на страници Гласање.

Рекли су о акцији

БАМБИ - Маја Симић, маркетинг директор

Акција нас мотивише да идемо даље, да будемо још бољи, а све у циљу задовољења потреба наших потрошача. Наш бренд Плазма је већ дужи низ година добитник награде за најбољи бренд, као и добитник признања за најуспешнији бренд у протеклој деценији.