Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"Specijalna bolnica za rehabilitaciju Objekat "VUJAN"

Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"

На само 130 км од Београда, налази је јединствена Атомска бања. Окружена шумовитим брдима и планинама, на надморској висини од 460 м, представља јединствену оазу мира и тишине. Одликује се умерено континенталном климом која постепено прелази у планинску због чега је боравак гостију током читаве године врло пријатан.

Богат биљни покривач, густе листопадне шуме, ливаде посуте цвећем и лековитим биљем, на сваком кораку делују окрепљујуће и умирујуће на организам.

Минералне воде које су испитане на територији Горње Трепче, могу се користити за медицинску рехабилитацију оболелих од реуматских болести (запаљенских и дегенеративних), неуролошких болести (мултипла склероза, паркинсонова болест, стање после цереброваскуларног инзулта и многе друге) као и болести гастроинтестиналног тракта и периферних крвних судова.

Сваком пацијенту се приступа индивидуално и већ првог дана боравка након прегледа лекара почиње са коришћењем препоручене терапије.

На првом месту су балнеотерапије (хидромасажа и пасивно купање) у минералној води затим и све остале физикалне терапије (електротерапија, кинези терапија и мануална масажа).

Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"
Горња Трепча бб
0606340168