Музеј афричке уметностиАфро фестивал

Музеј афричке уметности

Музеј афричке уметности (МАУ) основан је 1977. године и представља први и једини музеј у региону који је посвећен културама и уметностима афричког континента. Афро фестивал је тродневна манифестација коју МАУ организује сваког јуна, и која представља јединствен програм у туристичкој понуди Београда, Србије и региона.

Бројним посетиоцима из земље и иностранства, он нуди широк спектар специфичних културно-уметничких, туристичких, едукативних и забавних садржаја, што је потврђено и растом броја посетилаца и излагача из године у годину.

Фестивал је својим трајањем (одржава се од 1997) показао да, упркос тешким социо-економским условима током протеклих деценија, чини незаобилазну тачку у културно-туристичкој понуди нашег главног града и једно од омиљених места за све генерације посетилаца.

Свим својим програмима, уз најпосећенији – Афро фестивал, умрежавањем са другим установама културе и туристичким организацијама, сталним промотивним активностима и одличном сарадњом са медијима, МАУ доприноси разноликости културне понуде и развоју културног туризма у Србији, посебно имајући у виду порекло његове колекције и историјат, као и тренд све већег интересовања иностраних туриста за места која чувају сећање на период некадашње Југославије, Тита, Покрет несврстаних и социјализма.

Фестивал нуди посетиоцима ново, несвакидашње искуство које ће им трајно остати у сећању и представља активно место које је увек отворено за креативни дијалог људи свих узраста, образовања и интересовања.

Музеј афричке уметности
Андре Николића 14, Београд
0637756637