Мађарски културни центар NepkerInteretno festival

Мађарски културни центар Nepker

Interetno фестивал је међународна манифестација фолклорног стваралаштва која је током 17 година постојања, израсла међу највеће културне манифестације у региону, која промовише мулти- и интеркултуралност, као и међурегионалну сарадњу. Постојање фестивала датира се од 05. октобра 2002 године.

У протеклих 17 фестивала наступиле су земље из целог света. Мото Интеретно фестивала је сусретање разних култура. У склопу тога разноврсним програмима представили су се изванредни плесачи и музичари из различитих земаља, који су добили наш позив преко међународне organizacije CIOFF.

На вашару рукотворина представили су се највредније занатлије и рукотворци из целе Србије и региона. Суботичани доживљавају фестивал као свој „излет“ у различите земље Света и прилику да се упознају са културом, традицијом и обичајима других народа. Прелепи центар нашег града, тих дана преузима функцију света у малом, како смо то назвали и временом је постао познато име “Etnopolis”.

То потврђује и чињеница да је програме Интеретно фестивала посетило више од 35 хиљада људи сваке године, међу којима је био велики број становника целог региона. Богат култуни програм, велики број учесника из различитих земаља Света, традиционално добра организација и више него велики одазив публике, Interetno чине специфичним и посебно занимљивим.

Организатори Interetno фестивала су Мађарски културни центар Nepker и град Суботица. Interetno фестивал сваке године се одржава између 22. и 26. августа.

Мађарски културни центар Nepker
Лајоша Кошута 4, Суботица
+381/24/557-033