Urban ReadsUrban Reads

Urban Reads

Urban Reads је издавачка кућа основана настала из жеље да код младих пробуди љубав према читању, и да им омогући да на матерњем језику читају најважније савремене писце омладинске литературе. Ипак, наше пословање није ограничено само на издаваштво. И не бирамо наслове само по успеху који су остварили у свету.

Наше књиге говоре о љубави епских размера између тинејџера оболелих од рака, о депресији међу адолесцентима и склоности ка самоубиству, о феминисткињама које нас уче да феминизам није никаква завера, већ борба за социјалну, економску и политичку равноправност међу половима, о мукама младих LGBTQ особа које не умеју да пронађу начин да прихвате себе, о разводу и смрти родитеља, о расизму…

Укратко, настојимо да избором својих наслова укажемо младима на толеранцију, на то да је Urban Reads територија на којој нема места предрасудама и осуђивању, као и на чињеницу да различитост може да буде, и јесте океј.

Наши читаоци од самог почетка својим предлозима активно учествују у осмишљавању издавачког плана – свако ко жели да похвали или покуди наш рад, свако ко жели да нам дâ предлог шта бисмо следеће могли да издамо, нека нам пише на info@urbanreads.rs.

Urban Reads
Његошева 53/12, Београд
0641250450