Superior дооSuperior voćne sadnice

Superior доо

Superior је основан почетком 1993. године. Породично предузеће основао је цењени професор др Иво Ђиновић, селекционар биља, научник, генетичар и најпознатији стручњак на просторима југоисточне Европе. Као суоснивач прикључио се и његов син, маст. инж. пољ. Небојша Ђиновић, који је данас извршни директор предузећа а млађи син, Горан Ђиновић, је технички директор у предузећу.

Током деведесетих година др Ђиновић је, захваљујући свом вишедеценијском искуству, створио сорте као што су „Слоново уво”, „Маратон”, „Фантом” и друге. Оне су прославиле бренд Superior у домену повртарства и потврдиле квалитет и рад др Ђиновића. Данас је наша фирма једна од најпрепознатљивијих имена у пољопривреди, како у Србији тако и у целој југоисточној Европи, са више од 50 различитих сорти и хибрида у свом асортиману.
Superior данас има велику банку гена из које црпи материјал за нове сорте и хибриде, непрекидно ради на стварању нових сорти, хибрида и унапређивању квалитета постојећих.

Као део породице у Superior-у су се 2010. појавила још два бренда, а то су SUPERIOR FRUIT и SUPERIOR CORN. Superior сада може да вам понуди своје знање и искуство преточено у широк асортиман производа, који обухвата семе поврћа, саднице воћа и семе меркантилног кукуруза.

Superior доо
Булевар ослобођења 132, Велика Плана
+381 652834400