Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"-Атомска бањаSpecijalna bolnica za rehabilitaciju "Gornja Trepča" - Atomska banja

Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"-Атомска бања

На само 130 км од Београда, налази је јединствена Атомска бања. Окружена шумовитим брдима и планинама, на надморској висини од 460 м, представља јединствену оазу мира и тишине. Одликује се умерено континенталном климом која постепено прелази у планинску због чега је боравак гостију током читаве године врло пријатан. Богат биљни покривач, густе листопадне шуме, ливаде посуте цвећем и лековитим биљем, на сваком кораку делују окрепљујуће и умирујуће на организам.

Минералне воде које су испитане на територији Горње Трепче, могу се користити за медицинску рехабилитацију оболелих од реуматских болести (запаљенских и дегенеративних), неуролошких болести (мултипла склероза, паркинсонова болест, стање после цереброваскуларног инзулта и многе друге) као и болести гастроинтестиналног тракта и периферних крвних судова.

Сваком пацијенту се приступа индивидуално и већ првог дана боравка након прегледа лекара почиње са коришћењем препоручене терапије.

На првом месту су балнеотерапије (хидромасажа и пасивно купање) у минералној води затим и све остале физикалне терапије (електротерапија, кинези терапија И мануална масажа).

Специјална болница за рехабилитацију "Горња Трепча"-Атомска бања
Горња Трепча бб
0606340168