ВОДА ВРЊЦИ АДВода Врњци

ВОДА ВРЊЦИ АД

ИСТОРИЈАТ
Вода која живи хиљадама година
После римског освајања Балкана, крајем старе и почетком нове ере, минералне воде Врњачке Бање користиле су се за освежење и купање! Пронађени археолошки налази: уређен извор минералне воде, базен за купање као и мноштво кованог новца са ликовима римских императора, сведоче да су на том месту стари Римљани изградили своје терме! У њих су на лечење и опоравак махом долазили легионари римских легија и романизована племенска аристократија староседелаца.

Дукати са ликом римских императора, стари римљани остављали су у близини врњачких извора из култних разлога, у знак захвалност боговима на природном дару – лековитој води. Зато нашу амбалажу краси Римски златник, симбол воде која је премостила две ере! Лик цара Константина, једног од најзначајнихих владара и римске и светске историје, утиснут је на римском новчићу, који персонификује корпоративни идентитет Воде Врњци.

Датуми на које смо поносни
Врњачке минералне воде, драгоцени и благотворни дар природе, у почетку су користили само мештани и они који посете Бању. Да би их учинила доступним свима, управа Лечилишта Врњачке Бање је 1969. донела одлуку о изградњи погона за флаширање минералне воде. Тако је 5. фебруара 1970. године основана компанија

ВОДА ВРЊЦИ АД
Кнеза Милоша 162, Врњачка Бања
064/840-5003