Merck д.о.о.Merck

Merck д.о.о.

Merck је водећа научна и технолошка компанија у области здравства, науке о живим системима и перформанси, у којој ради око 50.000 запослених на даљем развоју технологија које побољшавају и унапређују живот - од биофармацеутских терапија за лечење рака или мултипле склерозе, најсавременијих система за научно истраживање и производњу, до течних кристала за паметне телефоне и LCD телевизоре.

Прошле године обележили су 350 година од оснивања, на свим континентима уз водеће научнике данашњице. Merck је покренуо награду за допринос иновацијама у науци “Увид у будућност”, у вредности до миллион евра годишње која ће се додекјивати наредних 35 година. Merck је у Србији активно учествовао у промоцији улагања у науку и подржао је рад шест важних институција за развој науке у Србији.

Значај повезивања науке и друштва, била је једна од тема научне конференције Заувек радознали – Науком за будућност, која је окупила више од 15 истакнутих научника у Србији, а коју су партнерски организовали Центар за промоцију науке, Музеј науке и технике и компанија Merck.

Merck у Србији послује од 2006, са више од 50 запослених и препознатљив је по свом раду у областима кардиологије, неурологије, дијабетеса и предијабетеса, ендокринологије, онкологије и потпомогнуте оплодње. Компанија Merck снабдева тржиште иновативним фармацеутским производима врхунског квалитета и усмерена је ка побољшању услова лечења пацијента у Србији, имајући у виду индивидуални приступ и њихове специфичне потребе.

Merck д.о.о.
Омладинских бригада 90в, Нови Београд
+381112175761