Smurfit Kappa d.o.o. BeogradTestliner

Smurfit Kappa d.o.o. Beograd

Smurfit Kappa доо Београд је компанија која је до прошлог месеца пословала под именом Фабрика хартије доо Београд, у оквиру Kappastar групе.

Фабрика је након вишегодишњег стајања поново почела са радом 2009. године у оквиру Kappastar групе. У претходних десет година, најстарија фабрика папира из Србије, основана 1921. године, постала је лидер у региону у производњи амбалажног папира, базираног искључиво на рециклажи. Иако стидљиво, фабрика је из године у годину расла и заузимала полако своје позиције, како на домаћем, тако и на 17 иностарних тржишта.

Поред постепеног заузимања тржишних позиција, фабрика има изузетан значај у равоју циркуларне економије, јер годишње преради 130.000t старог папира, чиме значајно утиче на очување животне средине.

Континуирани раст и развој фабрике, није остао незапажен ни у европским оквирима, јер је највећа европска група за производњу папира и амбалаже Smurfit Kappa из Ирске, у 2018. години сагледала резултате фабрике и оценила, да фабрика представља потенцијал за даље ширење пословања комплетне групе на Југо-Источну Европу.

Почетком 2019. године, Фабрика хартије Београд и званично је променила свог власника и постала део највеће европске породице у овој индустрији.

Са поносом можемо рећи, да настављамо са развојем наших производа и едукацијом наших 220 запослених, како бисмо оправдали очекивања Smurfit Kappe.

Smurfit Kappa d.o.o. Beograd
Прилазни пут Ада Хуји 9, Београд
+38163452007