Muzej afričke umetnostiAfro festival

Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti (MAU) osnovan je 1977. godine i predstavlja prvi i jedini muzej u regionu koji je posvećen kulturama i umetnostima afričkog kontinenta. Afro festival je trodnevna manifestacija koju MAU organizuje svakog juna, i koja predstavlja jedinstven program u turističkoj ponudi Beograda, Srbije i regiona.

Brojnim posetiocima iz zemlje i inostranstva, on nudi širok spektar specifičnih kulturno-umetničkih, turističkih, edukativnih i zabavnih sadržaja, što je potvrđeno i rastom broja posetilaca i izlagača iz godine u godinu.

Festival je svojim trajanjem (održava se od 1997) pokazao da, uprkos teškim socio-ekonomskim uslovima tokom proteklih decenija, čini nezaobilaznu tačku u kulturno-turističkoj ponudi našeg glavnog grada i jedno od omiljenih mesta za sve generacije posetilaca.

Svim svojim programima, uz najposećeniji – Afro festival, umrežavanjem sa drugim ustanovama kulture i turističkim organizacijama, stalnim promotivnim aktivnostima i odličnom saradnjom sa medijima, MAU doprinosi raznolikosti kulturne ponude i razvoju kulturnog turizma u Srbiji, posebno imajući u vidu poreklo njegove kolekcije i istorijat, kao i trend sve većeg interesovanja inostranih turista za mesta koja čuvaju sećanje na period nekadašnje Jugoslavije, Tita, Pokret nesvrstanih i socijalizma.

Festival nudi posetiocima novo, nesvakidašnje iskustvo koje će im trajno ostati u sećanju i predstavlja aktivno mesto koje je uvek otvoreno za kreativni dijalog ljudi svih uzrasta, obrazovanja i interesovanja.

Muzej afričke umetnosti
Andre Nikolića 14, Beograd
0637756637