Mađarski kulturni centar NepkerInteretno festival

Mađarski kulturni centar Nepker

Interetno festival je međunarodna manifestacija folklornog stvaralaštva koja je tokom 17 godina postojanja, izrasla među najveće kulturne manifestacije u regionu, koja promoviše multi- i interkulturalnost, kao i međuregionalnu saradnju. Postojanje festivala datira se od 05. oktobra 2002 godine.

U proteklih 17 festivala nastupile su zemlje iz celog sveta. Moto Interetno festivala je susretanje raznih kultura. U sklopu toga raznovrsnim programima predstavili su se izvanredni plesači i muzičari iz različitih zemalja, koji su dobili naš poziv preko međunarodne organizacije CIOFF.

Na vašaru rukotvorina predstavili su se najvrednije zanatlije i rukotvorci iz cele Srbije i regiona. Subotičani doživljavaju festival kao svoj „izlet“ u različite zemlje Sveta i priliku da se upoznaju sa kulturom, tradicijom i običajima drugih naroda. Prelepi centar našeg grada, tih dana preuzima funkciju sveta u malom, kako smo to nazvali i vremenom je postao poznato ime “Etnopolis”.

To potvrđuje i činjenica da je programe Interetno festivala posetilo više od 35 hiljada ljudi svake godine, među kojima je bio veliki broj stanovnika celog regiona. Bogat kultuni program, veliki broj učesnika iz različitih zemalja Sveta, tradicionalno dobra organizacija i više nego veliki odaziv publike, Interetno čine specifičnim i posebno zanimljivim.

Organizatori Interetno festivala su Mađarski kulturni centar Nepker i grad Subotica. Interetno festival svake godine se održava između 22. i 26. avgusta.

Mađarski kulturni centar Nepker
Lajoša Košuta 4, Subotica
+381/24/557-033