Superior dooSuperior voćne sadnice

Superior doo

Superior je osnovan početkom 1993. godine. Porodično preduzeće osnovao je cenjeni profesor dr Ivo Đinović, selekcionar bilja, naučnik, genetičar i najpoznatiji stručnjak na prostorima jugoistočne Evrope. Kao suosnivač priključio se i njegov sin, mast. inž. polj. Nebojša Đinović, koji je danas izvršni direktor preduzeća a mlađi sin, Goran Đinović, je tehnički direktor u preduzeću.

Tokom devedesetih godina dr Đinović je, zahvaljujući svom višedecenijskom iskustvu, stvorio sorte kao što su „Slonovo uvo”, „Maraton”, „Fantom” i druge. One su proslavile brend Superior u domenu povrtarstva i potvrdile kvalitet i rad dr Đinovića. Danas je naša firma jedna od najprepoznatljivijih imena u poljoprivredi, kako u Srbiji tako i u celoj jugoistočnoj Evropi, sa više od 50 različitih sorti i hibrida u svom asortimanu.
Superior danas ima veliku banku gena iz koje crpi materijal za nove sorte i hibride, neprekidno radi na stvaranju novih sorti, hibrida i unapređivanju kvaliteta postojećih.

Kao deo porodice u Superior-u su se 2010. pojavila još dva brenda, a to su SUPERIOR FRUIT i SUPERIOR CORN. Superior sada može da vam ponudi svoje znanje i iskustvo pretočeno u širok asortiman proizvoda, koji obuhvata seme povrća, sadnice voća i seme merkantilnog kukuruza.

Superior doo
Bulevar oslobođenja 132, Velika Plana
+381 652834400