Urban ReadsUrban Reads

Urban Reads

Urban Reads je izdavačka kuća osnovana nastala iz želje da kod mladih probudi ljubav prema čitanju, i da im omogući da na maternjem jeziku čitaju najvažnije savremene pisce omladinske literature. Ipak, naše poslovanje nije ograničeno samo na izdavaštvo. I ne biramo naslove samo po uspehu koji su ostvarili u svetu.

Naše knjige govore o ljubavi epskih razmera između tinejdžera obolelih od raka, o depresiji među adolescentima i sklonosti ka samoubistvu, o feministkinjama koje nas uče da feminizam nije nikakva zavera, već borba za socijalnu, ekonomsku i političku ravnopravnost među polovima, o mukama mladih LGBTQ osoba koje ne umeju da pronađu način da prihvate sebe, o razvodu i smrti roditelja, o rasizmu…

Ukratko, nastojimo da izborom svojih naslova ukažemo mladima na toleranciju, na to da je Urban Reads teritorija na kojoj nema mesta predrasudama i osuđivanju, kao i na činjenicu da različitost može da bude, i jeste okej.

Naši čitaoci od samog početka svojim predlozima aktivno učestvuju u osmišljavanju izdavačkog plana – svako ko želi da pohvali ili pokudi naš rad, svako ko želi da nam dâ predlog šta bismo sledeće mogli da izdamo, neka nam piše na info@urbanreads.rs.

Urban Reads
Njegoševa 53/12, Beograd
0641250450