Slobodna zona PirotSlobodna zona Pirot

Slobodna zona Pirot

Slobodna Zona Pirot omogućava efikasno poslovanje i značajne uštede objedinjavajući sve pogodnosti za investiranje i poslovanje na jednom mestu.

Nalazi se na Panevropskom koridoru X i u blizini koridora VIII i IV na udaljenosti 25km od Srpsko-Bugarske granice. Počela je sa radom 1998. godine na ukupno 17ha, a u 2018. se prostire se na 122ha i obuhvata „greenfield“ i „brownfield“ lokacije.

U režimu Slobodne zone Pirot posluje 25 proizvodnih firmi i oko 100 trgovinskih, među kojima se nalaze velika, mala i srednja preduzeća u kojima je zapošljeno oko 6.000 radnika. Naši korisnici su ostvarili u 2018. godini ukupan obrt od 700 miliona evra.

Pored pogodnosti koje nudi Republika Srbija, zakon o Slobodnim zonama, korisnici su oslobođeni lokalnih taksi i taksi za izgradnju i eksploataciju objekata. Možete sagraditi skladište / fabriku ili koristiti postojeću infrastrukturu na “greenfield ” ili “brownfield” lokacijama.

Omogućavamo veoma brzu realizaciju procedure uvoza/izvoza robe. Efikasnosti doprinosi i prusustvo carinskog refereata i terminala za carinske preglede u zoni. Pružamo usluge organizacije domaćeg i međunarodnog transporta, usluge skladištenja, pretovara robe.

Slobodna zona Pirot je u 2018. godinu proglašena za najbolju slobodnu zonu u Evropi i treću na svetu od strane FDI magazine, “Financial Times”-a.

Slobodna zona Pirot
Nikole Pašića bb, Pirot
+381 10 2150073