FPM Agromehanika a.dFPM AGROMEHANIKA

FPM Agromehanika a.d

FPM-AGROMEHANIKA a.d. Boljevac nalazi se u Srbiji i jedan je od najvećih proizvođača poljoprivrednih mašina u jugoistočnoj Evropi. Preduzeće je osnovano 1961, ali je proizvodnja poljoprivrednih mašina počela u 1973.

Danas je to uspešna privatna kompanija sa oko 250 visoko kvalifikovanih radnika, sa najmodernijim mašinama i razvijenom tehnologijom u svim fazama proizvodnje. Preduzeće je sertifikovano za ISO9001:2008 standard sistema kvaliteta i danas izvozi preko 70% godišnje proizviodnje.

FPM AGROMEHANIKA razvija poljoprivredne mašine kroz sopstveno istraživanje & razvoja, kroz saradnju sa fakultetima i institutom za mašinstvo i poljoprivredu i kroz poslovno-tehničku saradnju sa dobro poznatim proizvođačima poljoprivrednih mašina iz Francuske (Kuhn), Italija (Breviglieri), Nemačka (AGRIA) itd.

Pored proizvodnje poljoprivrednih mašina FPM AGROMEHANIKA takođe je i dobavljač metalnih delova za brojne kompanije iz različitih industrija. Kompanija već izvozi u brojne zemlje: Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovine, Crnu Goru, Makedoniju, Nemačku, Belgiju, Italiju, Holandiju, Mađarsku, Slovačku, Rumuniju, Bugarsku, Grčku, Bangladeš, Francusku, Ukrajinu, Rusiju, Finsku i bivše USSR Republike.

Takođe, FPM Agromehanika radi industrijsku montažu i generalni je distributer traktora marke.

FPM Agromehanika a.d
Đorđa Simeonovića 25, Boljevac
+381 63 459561