Браво за двадесет четири најбоља бренда у Србији

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација 4. јуна доделили су признања најуспешнијим домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној свечаности акције „Најбоље из Србије 2017“.

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација 4. јуна доделили су признања најуспешнијим домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној свечаности акције „Најбоље из Србије 2017“. Под слоганом овогодишњег такмичења „Како се на нашем каже БРАВО“, признање је, у присуству председнице Владе Србије Ане Брнабић, уручено у 24 категорије, међу којима су три нове – Најбољи хотел, Најбољи „мали“ туристички смештај и Најбољи органски производ.

„Најбоље из Србије“ је наш начин да кажемо „браво“ – да наградимо, подржимо и промовишемо најуспешније брендове и подстакнемо мање добре да буду бољи. За наше компаније то је пут до веће видљивости и боље тржишне позиције, што потврђују искуства и досадашњих добитника. Ова награда отвара врата нових потрошача и партнера, баш зато што се не купује и не добија, већ заслужује“, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије.

Пратећи савремене трендове у пословању и на тржишту, ове године увели смо, рекао је Чадеж и нове категорије за перспективне туристичке брендове и органске производе.

Међу овогодишњим победницима су стари знанци – велике компаније, регионални играчи које годинама носе ознаку „Најбоље из Србије“ и робни брендови са традицијом, препознатљиви не само на домаћем него и на међународном тржишту, али и неке нове младе, иновативне фирме из предузетничке заједнице, и пољопривредна газдинства чији производи ће уз наше „браво“ лакше освајати купце и пробијати се у свету, рекао је председник ПКС.

У категорији робе свакодневне потрошње најбољи робни брендови су ајвар Бакина тајна у сектору хране, Nectar Family у сектору пића, док је у области хемије, козметике, фармацеутских и осталих производа награда „Најбоље из Србије 2017“ припала бренду Merix.

P....S....fashion награђен је у категорији одећа, текстил и обућа, најбољи производи за кућу су Горење апарати за домаћинство, док је Пиротска пеглана кобасица понела титулу најбољег локалног бренда. 

Водећи бренд са ознаком географског порекла је Сремски кулен, најбољи органски производ Спанаћ из Царске баре, а Вртлари су награђени за увођење новог бренда. 

Престижно признање „Најбоље из Србије“ ове године понела су 24 бренда, а структура учесника акције, од малих пољопривредних газдинстава до великих система са неколико хиљада запослених, доказ је да привреда Србије у свакој области, од аграра, преко туризма, до енергетике, има квалитетне брендове, изјавила је Ана Брнабић, председница Владе Србије. Како је истакла, српски брендови су наши најбољи амбасадори, а имиџ једног бренда мења слику целе земље.

Сваки успех, а нарочито успех привредника, треба да буде препознат и признат. Организацијом традиционалне манифестације и избора најбољих брендова, 13. пут, Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, промовишу најбоље робне и корпоративне брендове и на тај начин подстичу стварање квалитетних производа на тржишту Србије, истакла је премијерка.
 
За најбоље корпоративне брендове у категорији роба свакодневне потрошње признања су припала компанији Бамби за храну, Нектару за пиће и нишкој Аури, у категорији хемија, козметика, фармацеутски и остали производи. Компанија Алфа Плам - Врање освојила је признање „Најбоље из Србије 2017“у категорији производи за кућу и трајна потрошна добра, НИС - Нови Сад за производна добра и пословне услуге, а као најбоље велико услужно предузеће награђен је Аеродром „Никола Тесла“. У категорији мала и средња услужна предузећа, награђена је компанија Energy Net.
 
За најуспешније увођење стартап предузећа – награђен је Happy Honey, најбољи извозник је HBIS Group Serbia Iron & Steel у категорији великих и Alumil YU Industry у категорији малих и средњих предузећа.
Најбоља туристичка манифестација је Тамбурица фест, најбољи хотел у Србији је Grand Hotel & Spa, док је етно комплекс Врдничка кула најбољи „мали“ туристички смештај у Србији. 
 
„Манифестација „Најбоље из Србије“ показује да осим спортиста, научника, наших препаметних студената, и наше компаније могу бити итекако добри брендови, нешто што можемо да искористимо у свету за промоцију земље. Са друге стране, те компаније доприносе привредном расту и развоју земље“, поручио је Расим Љајић, потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација.

Специјална награда жирија припала је Harder Digital Sova, а награда за континуирани развој бренда Кнез Петролу.

У Акцији „Најбоље из Србије 2017“ номиновано је више од 150 брендова. Традиционална акција, коју су 13. пут организовали ПКС и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, подиже видљивост домаћих брендова, а признање које је од 2004. понело око 340 добитника у различитим категоријама, постало је мерило успеха и тржишне препознатљивости.

Чланови жирија акције „Најбоље из Србије 2017“ били су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства привреде, Привредне коморе Србије и истакнути стручњаци из света маркетинга, комуникација и медија, заштите потрошача. 

Од 2004, када је акција „Најбоље из Србије“ први пут организована, номиновано је више од од 1.850 брендова.

 

Гласајте

У Акцији Најбоље из Србије пресудан је глас потрошача. Део поена потрошачи дају кроз куповину производа и услуга (што се види кроз финансијске и тржишне параметре), а други део путем директног гласања до 31. маја 2019. на страници Гласање.

Рекли су о акцији

БАМБИ - Маја Симић, маркетинг директор

Акција нас мотивише да идемо даље, да будемо још бољи, а све у циљу задовољења потреба наших потрошача. Наш бренд Плазма је већ дужи низ година добитник награде за најбољи бренд, као и добитник признања за најуспешнији бренд у протеклој деценији.