Басна дооEBC Biochar (EBC biougalj)

Басна доо

Биоугаљ (BC) је производ пиролизе добијен од органских остатака из шумарства и пољопривреде. У контролисаним условима пиролизе сировина се претвара у карбон са веома високом порозношћу и унутрашњом површином од 400 m2 / g.

Ова структура обезбеђује високу апсорпцију токсина и појачава активност у било ком микробиолошком систему. Да би се примењивао BC у пољопривреди, потребно је испунити захтеве у складу са европским законом и Европским цертификатом о биоугљу (EBC).

1) Биоугаљ у сточарству: BC може да се меша у храни за све врсте животиња као што су говеда, свиње, пилетина и риба. На првом месту ефекат се огледа у здравијој животињи. Али такође је повећана стопа раста (10% - 30%) и смањења емисија метана. Показује бољи квалитет млека, меса и јаја. BC може умањити или заменити потребу за антибиотицима у сточарству. BC се акумулира у стајњаку гдје се напуни биљним есенцијалним храњивим елементима и дугорочно побољшава учинак ђубрива. Изграђује хумус и уравнотежује влажност током сушних периода.

2) Биоугаљ у пољопривреди: примена BC на земљиште може да замени/умањи минерално ђубриво и показује позитиван утицај на раст биљака, принос и квалитет воћа. Изграђује хумус, одржава влажност и спречава цурење нитрата и пестицида у подземне воде.

3) Биоугаљ у биогас постројењима: BC у биогас постројењима побољшава електрични излаз, смањује потребу за улазним материјалом и стабилизује процес.

4) Производња: Током производње биоугља енергија се може искористити.

Басна доо
Атеница 1, Чачак
0646440141